Website doorzoeken   Het is vandaag 20 April 2021, 00:31 uur    
 
 

 
  :: Specials  
     
 
 
     
 
  :: Advertenties  
     
 
 
     
 Terug naar vorige pagina


CJ2 Hosting & Development

Branche: ICT
Vakgebieden: Housing, Hosting, Datacenter, Telecommunicatie, Bedrijfssoftware, Systeembeheer
Website: http://www.cj2.nl
 Bezoek website
 

  Over Ons     Route     Nieuws     Interview     Vraag     Aanbod  
 
Gewijzigd op: 2015-08-25

PERSBERICHT

HOOGERSMILDE, 20 augustus 2015
 

Commissaris van de Koning J. Tichelaar opent CJ2 Datatoren

Op donderdag 20 augustus vond de feestelijke opening plaats van de CJ2 Datatoren in Hoogersmilde. Ongeveer 150 bezoekers zagen hoe de Commissaris van de Koning in Drenthe, Jacques Tichelaar, het officiële startsein voor dit nieuwe, moderne datacenter in Noord-Nederland gaf. Daarmee draagt werd de samenwerking tussen Alticom, eigenaar van de mediatoren in Hoogersmilde, en de exploitatie van 8 vloeren in de toren over aan CJ2 Hosting B.V. ,de grootste hostingprovider uit het Noorden, een feit. Met deze 'private datatoren' breidt CJ2 zijn datacentercapaciteit met 450m2 uit. Dat is bijna een verdubbeling van de totale capaciteit die CJ2 tot op heden heeft.

De eerste speecher was Carlos de Boer (CEO bij CJ2). De Boer. “De CJ2 Datatoren zal vooral de provincie Drenthe bedienen en biedt talloze mogelijkheden op internetgebied in de regio. We zijn trots op het feit dat we een rol kunnen spelen in een nieuwe levensfase van de zendmast in Hoogersmilde."

Daarna was het woord aan Ed Boerema (CEO bij Alticom). Hij sprak in zijn speech van een huwelijk tussen CJ2 en Alticom. Dit om hun bijzondere strategische partnerschap te kenschetsen. Na zijn speech werd dit huwelijk bezegeld met een prachtig schilderij van kunstenares Marieke Brouwers.

Als laatste spreker blikte Jacques Tichelaar terug op de uitgebreide historie van de mediatoren. Van de opening van de toren in 1960, waarmee destijds één zwartwit zender in de lucht werd gehouden, tot nu: het moment waarop CJ2 en Alticom Datacenters hun strategische partnerschap officieel maken met de ingebruikname van de CJ2 Datatoren.

Tichelaar: "Het baken van Drenthe heeft na vandaag ook nog een andere functie: het functioneert als een professioneel datacenter. Het is het digitale hart van Noord-Nederland. Onmisbaar voor inwoners en voor het bedrijfsleven in deze regio."

Tichelaar sloot zijn speech af met een druk op een grote rode knop, waarna via een live-verbinding te zien was dat het datacenter op de 9e verdieping in werking trad.

Kwalitatieve dataopslag in Noord-Nederland
Als gevolg van de extreme toename van het internetverkeer, ervaren zowel hostingpartij CJ2 als Alticom, eigenaar van datacenters in 24 mediatorens in Nederland, een sterk toenemende hosting- en housingvraag. In april 2015 kondigden de partijen tijdens Drentse Bedrijven Contact Dagen hun strategische partnerschap aan. Vanuit de datatoren in Hoogersmilde biedt CJ2 de mogelijkheid om de volledige ICT-infrastructuur van haar klanten te beheren, dan wel deze in te zetten voor twin-datacenterdiensten. Zo kan het bedrijf heel Noord-Nederland bedienen met kwalitatieve dataopslag.

Het nieuwe datacenter voldoet aan de eisen van Tier III. Voorzieningen voor glasvezel en straalverbindin-gen bieden uitstekende connectiviteit en mooie kansen voor lokale ondernemingen. Dankzij de inzet van 100% groene stroom behoort de CJ2 Datatoren tot de groenste van Nederland. Met een PUE van 1,2 is het datacenter uiterst energie-efficiënt dankzij de inzet van direct free air cooling.

Over CJ2
CJ2 Hosting B.V. is één van de grootste ISP/hosting-bedrijven van Noord-Nederland. Het bedrijf is opgericht in 2002 en wordt gevormd door een team van 6 ICT professionals in vaste dienst en 4 flexkrachten. De CJ2 Datatoren in Hoogersmilde is de zevende datacenterlocatie van het hostingbedrijf.

Over Alticom Datacenters
Alticom is eigenaar van 24 hoge mediatorens en 9 lagere masten in Nederland die samen een belangrijk deel van de Nederlandse omroep- en telecommunicatie-infrastructuur vormen. Sinds 2009 biedt het bedrijf datacenter housing diensten vanuit de mediatorens. Alticom is opgericht in 2007 en bestaat uit een team van 15 medewerkers.

  

  

  

 


 
   
     
 
Top of Holland, hét noordelijk bedrijfsnetwerk 2010 - 2021 - Design and development by Design My Website 2009
Privacy | Algemene voorwaarden | F.A.Q. | Disclaimer | Sitemap | Contact